Připojištění vozidla při cestě do zahraničí – pojištění auta

Vyrážíte-li na cestu do zahraničí automobilem, určitě nezapomeňte na připojištění asistenčních služeb.

Připojištění asistenčních služeb (např. pro odtah) do zahraničíK povinnému ručení máte určité základní asistenční služby. Ty jsou ale opravdu jen základní a pro případy plnění v zahraničí rozhodně stačit nebudou. Doporučujeme buď připlatit si za nadstandardní asistenční služby u vaší pojišťovny (většinou velmi drahé a stále omezené) nebo využít dodatečného pojištění asistenčních služeb.

Takové pojištění můžete sjednat třeba u Europ Assistance, ČSOB, UNIQA nebo AXA (porovnání jednotlivých nabídek zde). Pojišťovny poskytují poměrně široký rozsah krytí pojistných událostí. Je možné si vybrat krátkodobou pojistku auta nejvýše na 30 dní, což bohatě postačí drtivé většině cestovatelů a dovolenkářů. Pojištění se vztahu na cesty po ČR i v zahraničí. AutoCare má tak vysoký limit plnění, že je v případě potřeby odtahu vozidla celé plnění pro klienta zdarma.

Co s sebou do zahraničí autem nezapomenout:

Rozhodně nedoporučujeme cestovat bez dostatečného pojištění asistenčních služeb, kdy jen odtah vozidla zpět do ČR může stát i několik desítek tisíc korun!