Nejlevnější pojistka na auto

Pamatujte – nejlevnější pojistku na auto získáte pravidelnou kalkulací povinného ručení z nabídek pojišťoven.

Najít nejlevnější pojistku na auto

Ve zkoušce nám např. vyšlo, že pojistku na auto v hodnotě pod 1000 Kč splňuje například osoba narozená v roce 1971, 85 měsíců pojištěna bez nehod, s vozidlem Chevrolet Spark z roku 2008 a objemem 793 cm3. Oproti původnímu pojištění došlo k úspoře 61%.

 

Kdo měl nejlevnější pojistku?

 

Konkrétně byla nabídnuta nejlevnější pojistka se základními krytím 35/35 mil. Kč a základní asistencí od Hasičské vzájemné pojišťovny (HVP) a to za 931 Kč/rok.

Pro vaši konkrétní kalkulaci a okamžité zobrazení nabídek od pojišťoven můžete pokračovat na kalkulačku ručení. Ve formuláři vyplníte základní údaje o automobilu a pojistníkovi spolu s kontaktními údaji (nutno zadat pravdivé telefonní číslo). Pokud budete mít zájem o konkrétní nabídku či vysvětlení v přehledu nabídek, budete kontaktování na tomto čísle.

Jak získat nejlevnější pojistku?

Obecně platí, že na nejlevnější pojistku na auto dosáhnete, pokud:

  • máte co nejdelší dobu předchozího pojištění (u kohokoliv),
  • je vám více jak 30 let,
  • bydlíte mimo velká města,
  • vaše vozidlo má co nejmenší obsah, nebo výkon.

Pojišťovny minimálně jednou ročně aktualizují své ceníky. To, že nyní máte výhodné pojištění, neznamená, že bude stejně výhodné, resp. nejlevnější i třeba za pár měsíců. Konkurenční pojišťovna vám může nabídnout lepší cenu. Doporučujeme pravidelně využívat srovnání ručení v kalkulačce a nebát se přecházet k lepším nabídkám.