Cestování, dovolená na motorce a pojištění

Cestování a dovolená na motorce s dobrým pojištěním nejen do zahraničíHodláte cestovat na motorce do zahraničí nebo po České republice? Pojedete na dovolenou nebo jenom výlet? Nepodceňte dobré pojištění.

Povinné ručení je samozřejmostí a v drtivé většině stačí i základní limitní výše (škody do: 35 mil. Kč na zdraví / 35 mil. Kč na majetku), ale to co budete potřebovat a co se dá obtížně s povinným ručením využívat, pokryjí dobré asistenční služby a havarijní pojištění.

Srovnejte si tedy dodatečné možnosti pojištění, které se vám budou hodit v případech, kdy bude nejhůř, ještě pře cestou do zahraničí nebo po tuzemsku.

Co má (ideální) odpovědný motorkář:

 

K čemu povinné ručení?

Ze zákona vyplývá povinnost sjednání pojištění odpovědnosti za škodu z provozu vozidla (tzv. povinné ručení). Jedná se o základní pojištění, které je povinný mít každý aktivní provozovatel sjednané.

 

K čemu pojištění asistenčních služeb?

Často podceňované, ale pro motoristy obecně to nejdůležitější, pokud potřebujete pomoci v případech poruch, technické pomoci přímo na silnici, náhradního ubytování či doprava, telefonické poradenství a konzultace (překládání jazyka, informační služby, atd.) a další. Možnost samostatného sjednání asistenčních služeb (nezávisle na aktuálních pojištěních žadatele) nabízí program MotoCare od Europ Assistance platný v ČR i zahraničí. Ten patří mezi to nejlepší na trhu – nejlepší poměr cena/výkon.

 

K čemu havarijní pojištění?

Havarijní pojištění vám pokryje (určitým poměrem) náklady na opravu havarovaného motocyklu. Pokud máte rádi riskantnější jízdu a bojíte se, že můžete vlastním zaviněním havarovat a následné náklady půjdou přímo z vašich peněz, doporučujeme si havarijní pojištění sjednat. Jedná se o nejdražší variantu pojištění a často bývá při čerpání požadována i spoluúčast. Ceny a srovnání nabídek havarijního pojištění můžete zdarma online pomocí jednoduché formuláře na našich stránkách. V případě zájmu i sjednat ihned online.

 

Rada nad zlato

Vždy vybírejte kvalitní nabídky, které poskytnou co nejlepší služby a plnění v případech, kdy to můžete nejvíce potřebovat. Všechny tři varianty pojištění jsou určené nejen k cestování na dovolenou, ale i běžný provoz a využíváte je tedy stále. Nezapomeňte, že jak povinné a havarijní pojištění či asistenční služby nemusíte využívat celý rok a můžete si je sjednat i pouze na dobu, kdy motocykl užíváte aktivně. Pokud tedy využíváte motorku jen několik měsíců v roce, není třeba nutné hradit ručení za celý rok, ale jen za dané měsíce (více v článku Sezónní pojištění – povinné ručení).